В ход са проектите за модернизация на армията, усети се тласъкът,

...
В ход са проектите за модернизация на армията, усети се тласъкът,
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов: Армията ни все още е в застой

В ход са плановете за рационализация на армията, усети се тласъкът, само че към момента сме в застой. С обособени планове няма да се обезпечи резултатът, който се търси. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов пред Българска национална телевизия.

Процесът на превъоръжаване на армията е муден. Използваме груповите механизми на НАТО, изясни той.

Адмирал Ефтимов увери, че може да се охранява въздушното ни пространство, само че с избрани усложнения. Летателните часове са ниски поради дребното самолети и ограничаващия запас. За това помощта от съдружниците е доста значима, акцентира началникът на защитата и добави, че малкото часове нальот на военните ни пилоти дава отражение върху цялата система за командване и ръководство.

Нови военноморски кораби се чака да имаме през 2025 година, планът е в ход, увери адмирал Емил Ефтимов. В плана за сухопътните войски последното постоянно държавно управление оставило разбор и офертите, които получихме били с 30% повече от бюджетния предел.

Следващото служебно държавно управление направило разбор за вероятните варианти за продължение на плана с нова оферта в границите на ресурса, да се промени техническата спецификация и да се изследва опцията правителство-правителство. Това, което предлага адмирал Емил Ефтимов е да се направи ред от предпочитани планове, да се откри политически консенсус, да се придобият съответни параметри и тогава да се отиде в Народното събрание за средства.

Той изясни, че българската войска би трябвало да бъде съответна на заканите и на интернационалните процеси. Военният бюджет не би трябвало да клати другите системи и за това сме в НАТО - да имаме задоволително възпиращ капацитет, уточни адмирал Ефтимов.

По думите му армията е в положение да извършва конституционните си отговорности, само че изпитва дефицити в модернизацията и превъоръжаването. Българската войска изостава в модернизацията и превъоръжаването за разлика от другите страни.

За напрежението сред НАТО и Русия, адмирал Емил Ефтимов се надява спорът да не ескалира, а да се откри вярното решение по изкусен път. НАТО е задължен да възнамерява разновидности за отговор съобразно всяко развиване на ситуацията, сподели той.

Нека да се съсредоточим върху избрани качества, прикани адмирал Ефтимов и настоя за политически консенсус.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР